海大源提供2015年海南MBA联考英语词汇习题,希望对考生有所帮助。
	1.One reason for the successes of Asian immigrants in the U.S. is that they have taken great ____ to educate their children.
	  A) efforts  B) pains  C)attempts  D)endeavors
	  答案:B  take pains with/at/over/to do 极力,费力,下功夫[注:与effort/attempt/endeavor 相搭配的动词是make]。
	  2.The captured criminals were ____ in chains through the streets.
	  A) exhibited  B) displayed  C) paraded  D) revealed
	  答案:C  parade 游行。exhibit 展示;表现出,显出。display 摆出,展出。reveal显露;暴露。
	  3.It is said that the math teacher seems ____ towards bright students.
	  A) partial  B) beneficial  C) preferable  D) liable
	  答案:A  partial偏心的。beneficial有益的,有好处的。preferable ( to) ( 比……) 更好一些的。liable (to/for) [后跟不定式]常爱 (做某事)的;容易得(病) 的,可能会受(惩罚)的。
	  4.Clark felt that his ____ in one of the most dramatic medical experiments of all time was worth the suffering he underwent.
	  A) appreciation  B) participation  C) presentation  D)apprehension
	  答案:B  participation (in) 参与,参加;appreciation欣赏;理解;感谢。presentation 颁发,赠送(的东西);讲述,描绘。apprehension (对前途的)忧虑,恐惧。
	  5.On entering another country, a tourist will have to____ customs.
	  A) pass by  B) pass through  C) pass over  D)pass for
	  答案:B B  pass through 经过。pass by 不注意。pass over 忽视。pass for 错误地被认为。
	  6.The old man was directly sent to the hospital when he____ from heart stroke.
	  A) passed out  B) passed down  C) passed off  D) passed away
	  答案:A  pass out昏倒。pass down 传下去。pass off 骗卖。pass away 死去。
	  7.Her father flew into a ____when he learned that she wanted to get married before she graduated from the university.
	  A) feeling  B) emotion  C)sensation  D)passion
	  答案:D 本题考查名词的词义辨析。feeling知觉,感觉;感情。emotion 感情,情绪:He spoke in a voice touched with emotion. sensation(感官的)感觉能力;感觉,知觉,轰动;引起轰动的事件(或物) 。passion(爱、恨、愤怒的) 激情,热情。fly into a passion 勃然大怒。
	  8.A____ person is indifferent to the changes around him and never enthusiastic____ what happens to him.
	  A) active…for  B)passive…about  C)original…about  D)passionate…over
	  答案:B  passive 被动的。be enthusiastic about 热心于。
	  9.His wife had no ____ with what he had done.
	  A) patience  B) standing  C) bearing  D) enduring
	  答案:A A  patience。耐心。
	  10.Medical doctors sometimes can make mistakes that will cost ____.
	  A) patients with their lives  B) patient lives  C) patients for their lives  D)patients their lives
	  答案:D  cost sb. sth. 价钱为,使花费;使付出…的代价(注意:后面需跟双宾语,不跟其他三种形式)。